hgtv green home: barbaque court

The courtyard was born of architect Steve Kemp’s vision for a truly green design. A central outdoor space replaces the conventional backyard, which would have required excess soil displacement and construction of retaining walls. “Now the ‘yard’ is open to almost every room in the house, rather than being open to one or two rooms,” he says.

Composite decking forms a solid foundation for the courtyard, where a cedar and galvanized metal pipe awning has potential to shade interior spaces if used as a trellis for flowering vines.

HGTV Green Home was designed to accommodate parties, large and small. Both sets of sliding French doors in the Georgia room open to allow traffic to disperse from the front porch through the Georgia room to the courtyard, and, with accordion doors open, into the kitchen, living room and courtyard beyond.

Drawing from the retreat’s saturated color palette, place settings add the outdoor room’s needed punch. Casual ceramic dinnerware and whimsical coffee mugs pair with more formal embroidered napkins and mercury glass vases.

Tucked discreetly behind a stacked stone privacy wall, a gas grilling station offers its own concrete counter surface and capped ledge.

Direct access to the courtyard via its side entrance minimizes foot traffic inside.

source: http://www.hgtv.com
[creativlilthing]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s